Azınlık hükumeti için imzalar atıldı

Azınlık hükumeti için imzalar atıldı

İngiltere Başbakanı May, Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi (DUP) ile yeni bir azınlık hükümeti kurmak için anlaşma imzaladı.

LONDRA - İngiltere Başbakanı Theresa May, Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi (DUP) ile yeni bir azınlık hükümeti kurmak için anlaşma imzaladı.

8 Haziran'daki erken genel seçimde Avam Kamarası'ndaki çoğunluğunu kaybeden Muhafazakar Parti tek başına iktidar olması için gerekli 317 sandalyeye sahip olamayınca DUP ile bir azınlık hükümeti kurdu.

Varılan anlaşma uyarınca 10 milletvekili bulunan DUP, Avam Kamarası'ndaki oylamalarda Muhafazakar Parti'ye destek verecek.

650 sandalyeli İngiltere Parlamentosu’nda  Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi 10 milletvekili ile May’in Muhafazakar Partisi’ne destek vererek hükümet kurulmasını sağlayacak ancak bir koalisyon hükümeti kurulmayacak.

İngiltere Başbakanı Theresa May, DUP ile bugün varılan anlaşmaya yönelik olarak "Güçlü bir hükümet kurulması konusundaki isteğimiz ortak. Brexit müzakereleri ve ulusal güvenlik meselelerinde hükümet programını uygulamak istiyoruz" diye konuştu.

Başbakanlık konutu önünde gazetecilere konuşan DUP lideri Arlene Foster iki partinin "Birleşik Krallık'ın çıkarı için istikrarlı bir hükümet kurulmasını sağladığını" söyledi.

İki yıl içersinde Kuzey İrlanda'nın, ekonomisini güçlendirmek ve yeni altyapı yatırımları için 1 milyar sterlin tutarında ek mali destek sağlanacak.

HABERE YORUM KAT