Avusturya’da cumhurbaşkanlığı seçimi ertelendi

Avusturya’da cumhurbaşkanlığı seçimi ertelendi

Avusturya’da 2 Ekim’de yenileneceği açıklanan cumhurbaşkanlığı seçimleri ertelendi.

VİYANA - Avusturya’da 2 Ekim’de yenileneceği açıklanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ertelendi. 8 Haziran’da yapılan seçimlerde mektupla kullanılan oyların sayımında usulsüzlük tespit edilmesi üzerine, Yeşiller Partisi’nin desteklediği Alexander Van der Bellen’in 30 bin oy farkla kazandığı seçimler Anayasa Mahkemesi tarafından 22 Mayıs’ta iptal edilmişti. Bunun üzerine aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer ile Yeşiller Partisi’nin adayı Alexander Van der Bellen arasında tekrarlanacak seçimlerin 2 Ekim tarihinde yapılacağı duyurulmuştu.

Bu kez hatalı zarf nedeniyle ertelendi 

Avusturya’nın yeni cumhurbaşkanının belirleneceği seçimler bu kez oy pusulalarının konulduğu zarflarda tespit edilen bir hata nedeniyle ertelendi. Basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, seçim kartlarında tespit edilen üretim hatası nedeniyle kanunen seçimlerin yapılamayacağını, bu nedenle 2 Ekim’de yapılacağı duyurulan seçimlerin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. 

Avusturya gazeteleri net olmamakla birlikte seçimlerin en erken 27 Kasım ya da 4 Aralık’ta yapılabileceğine dikkat çekiyor. 

HABERE YORUM KAT