Avrupa'yı protesto etmek için ters koştu

Avrupa'yı protesto etmek için ters koştu

Mersin’den Viyana’ya gelen Doktor Ali Küçük, Avusturya ve Avrupa’nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutumunu protesto etmek için yaklaşık 1,5 saat parlamento önünde geri geri koştu.

VİYANA - Mersin’den Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gelen Doktor Ali Küçük, Avusturya ve Avrupa’nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutumunu protesto etti.

Mersin’de acil tıp doktoru olarak görev yapan 48 yaşındaki Küçük, üzerinde Almanca ve İngilizce olarak "Avusturya ve Avrupa’da demokrasi, benim gibi ters koşmaya başladı" yazan tişörtle Avusturya Meclisi önünde eylem yaptı.

Avrupa'nın demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda sınıfta kaldığını belirten Küçük, yaklaşık 1,5 saat parlamento önünde geri geri koştu.

Küçük, eylemin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Avusturya’nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye karşıtı tutumunu protesto etmek amacıyla Viyana’ya geldiğini belirtti.

Doktorluk mesleği dışında geri geri koşma (Retro) sporuyla ilgilendiğini, Türkiye ve Avrupa’daki yarışlara katıldığını kaydeden Küçük, "Son dönemde maalesef Avusturya başta olmak üzere Avrupa’da demokrasinin, hak ve özgürlüklerin geriye doğru gittiğini görüyoruz. Bende Avusturya Parlamentosu önünde geri geri koşarak bu duruma dikkat çekmek, Avusturyalı ve Avrupalı siyasilere bir mesaj vermek istedim" ifadelerini kullandı.

"Avrupa’nın yanımızda olmasını bekliyorduk"

Avrupa’nın bir çıkmazda olduğunu ve bu çıkmazla birlikte yavaş yavaş demokrasi, özgürlük ve temel haklardan vazgeçtiğini savunan Küçük, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’de anti-demokratik bir darbe girişimi yaşandı ve ülkemiz ‘yok olma’ tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz gecesi insanlarımız demokrasi için canı pahasına sokağa döküldü. Darbeciler tarafından sivil insanlar öldürüldü. Biz Türk halkı olarak bu anti-demokratik darbe girişimine karşı Avrupa’nın da sert tepki vermesini beklerken, maalesef bunun tam tersi bir tavırla karşılaştık. Açıkça görülen o ki, Avrupa’da demokrasi, temel hak ve özgürlükler geriye doğru gidiyor. Bende buna tepki olarak bu protestoyu düzenledim. Umarım Avusturyalı ve Avrupalı siyasiler bir mesaj alır."

Küçük, eylemin ardından olay yerinden ayrıldı.

 

HABERE YORUM KAT