Avrupalı Türklere 'akıncı' benzetmesi

Avrupalı Türklere 'akıncı' benzetmesi

Almanya'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Sizler büyük, güçlü, şerefli bir ülkenin akıncılarısınız" dedi.

OBERHAUSEN - Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'nın Oberhausen'da başbakanlığın kaldırılmasını öngören başkanlık sistemi referandumunda 'evet' oyu verilmesini istedi. Avrupa'da yaşayan Türkleri kastederek, "Sizler büyük, güçlü, şerefli bir ülkenin akıncılarısınız" diyen Yıldırım, "Türkiye'de kan döken ne kadar terör örgütü varsa bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de 15 Temmuz'da kan döken FETÖ militanlarına hamilik yapanlar var. Ne yaparlarsa yapsınlar bu mücadeleden bizi alıkoyamazlar. ABD'deki teröristbaşını getireceğiz hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

Yıldırım şunları söyledi:

"Öyle Türkiye'ye ders vermeye kalkılan günler geride kaldı. Türkiye parmak sallanmayla korkutulacak bir ülke değildir. Eğer terörün yanında olmaya devam edenler olursa bilsinler ki o terör bir gün gelecek kendisini koruyanları da yakacak. Koyunlarında besledikleri yılanlar bir gün onları da sokacak". 

Suriye'de yürütülen operasyonlara da değinen Başbakan Yıldırım, Başbakan Merkel ile bu operasyonlara Almanya'nın da dahil edilmesi konusunu görüştüklerini dile getirdi. 

 

HABERE YORUM KAT