'Avrupa Parlamentosu'nu PKK'lılara teslim etmeyin'

'Avrupa Parlamentosu'nu PKK'lılara teslim etmeyin'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Çıkın artık bu cami derneklerinin duvarları arasına sıkışmaktan çıkın artık. Avrupa Parlamentosu'nu PKK'lılara teslim etmeyin" dedi.

BELÇİKA - Belçika UETD Gençlik Kolları tarafından, Brüksel'de düzenlenen iftar yemeğinde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk gençlerle buluştu. Brüksel'de Lale Pide'de düzenlenen iftar yemeğine bazı STK gençlik kolları başkanları ve öğrenci dernekleri bir araya geldi.

Belçika UETD Gençlik kolları tarafından düzenlenen iftar yemeğine AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, UETD Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanı Serkan Sezer ve bir çok davetli katıldı.

Brüksel'de düzenlenen iftar yemeğinden sonra açılış konuşmasını UETD Belçika Gençlik Kolları Başkanı Turan Balak yaptıktan sonra İstanbul AK Parti Milletvekili Metin Külünk'e söz verdi. 

Milletvekili Metin Külünk, "Görüyorsunuz yaşananları, özellikle Ermeni soykırım yalanının, AB Ülkelerinde ısrarla tarihi parlamentoların yalanlar üzerine yazma taleplerinin hangi sonuçları doğurduğu ortada. O yalan üzerinden AB Ülkelerinde basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün, düşünme özgürlüğünün, kontrol altına alınmak istendiğini. İnsanların akıllarının bile kontrol altına alınmak istendiğini görüyorsunuz. Ya da terörle, terör örgütleri ile ilişkilerini görüyoruz, bir taraf da IŞiD'i red edeceksin, red ediyoruz, en ciddi mücadeleyi veren biziz. Ama öbür tarafta Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, Türkiye'de tehdit haline gelmiş silahlı bir terör örgütünün Avrupa hamilini yapacaksın, bu iki yüzlülük değil, bu çapsızlığın alametidir, bu düşmanlık alametidir. Dolayısıyla tüm bu son dönemde yaşadıklarımız, aslında Avrupa'nın değerler sisteminin kendisiyle sınavında AB sınıfta kalmıştır, sınıfta kalmaya da devam etmektedir. Hiç bizim karşımıza çıkıp insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, demokrasi, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü kavramlarının arkasına saklanarak Türkiye'ye söyleyecekleri hiçbir şey kalmamıştır, çünkü yaptıkları ile kendi, kendilerini yalanlamaktadırlar" dedi.

"Avrupa Parlamentsou'nu PKK'lılara teslim etmeyin" 

Metin Külünk, "Değerli gençler bu toprakların geleceği sizsiniz, tereddütsüz sizsiniz. Çıkın artık bu cami derneklerinin duvarları arasına sıkışmaktan çıkın, çıkın artık. Karşıdan büyük bir fırtına geliyor, bu fırtınaları meltem rüzgârlarına çevirebilmenin şartı, Avrupa Parlamentosu'nu PKK'lılara teslim etmemek. Bu fırtınayı meltem rüzgârlarına çevirebilmenin şartı sizlerin bu parlamentolarda yer almanız" dedi.

"Türkiye düşmanları Avrupa'da cirit atıyor" 

Külünk, "Unutmayın Türkiye düşmanları Avrupa'da cirit atıyor, unutmayın Almanya'daki Cem Özdemir'i tebliğe Almanlar gitmiyor. Türkiye'ye ihanet etmeyi meslek haline getirmiş paralel devlet yapılanmasının çete elemanları gidip ittifak kurduklarını yüksek sesle ifade ediyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT