'Avrupa, Erdoğan'ın değerini bilmeli'

'Avrupa, Erdoğan'ın değerini bilmeli'

Fransa'da yeni kurulan Türk Partisi PEJ Başkanı Şakir Çolak, "Recep Tayyip Erdoğan Ortadoğu bölgesi için, Avrupa ve dünya barışı için önemli bir aktördür ve Avrupa bunun değerini bilmelidir” dedi.

PARİS - Fransa’da Türkler ve göçmen kökenliler tarafından kurulan Eşitlik ve Adalet Partisinin (PEJ) Başkanı Şakir Çolak, Fransa Komünist Partisi (PCF) tarafından kendileri hakkında ırkçı ve ayrımcı ifadelerle soruşturma açılması çağrısı yapılan bildiri yayınlanmasına tepki göstererek, “Fransa Komünist Partisi, PKK terör örgütü yanlılarına ve DHKP-C militanlarına kol-kanat geren bir partidir” dedi.

Bildiride, PEJ hakkında asılsız ve iftira dolu ifadelere yer verildiğini belirten Şakir Çolak, “Bildiride partimizle alakalı ciddiye alınamayacak ifadeler kullanılarak İçişleri Bakanlığı’ndan inceleme başlatılması isteniyor. Fransa Komünist Partisi’nin bu saldırgan tavrını şiddetle kınıyoruz. Asılsız itham ve iftiralarla, partimizin Fransa’daki yükselişine gölge düşürmek istiyorlar. Fakat bunu başaramayacaklar” dedi.

Başkan Çolak, PEJ’in genel seçimlerin sürpriz partisi olacağını iddia etti ve “Fransa Komünist Partisi, PKK terör örgütü yanlılarına ve DHKP-C militanlarına kol-kanat geren bir partidir. Terörün her türlüsüne karşı çıkan bir partiye komünistlerin saldırması manidardır. PEJ Fransa kanunlarına göre kurulmuş, cumhuriyet değerlerine bağlı bir partidir. Bildiride ifade edildiği gibi partimizin Cumhurbaşkanı Erdoğan veya Türkiye ile ilintilendirilmesi partimize, adaylarımıza ve seçmenlerimize yapılmış bir hakarettir. Partimiz kendi ayakları üzerinde durabilecek olgunluğa ulaşmıştır ve bunu komünistler de görecektir” diye konuştu.

Erdoğan'ın değerini bilmek gerekir

PEJ’in amacının Fransa’da siyaset yapmak ve eşitlik ve adalet arayan vatandaşların sesi olmak olduğunu kaydeden Çolak, “Bir Fransız partisi olarak tabii ki diğer ülkeler ve yöneticileri hakkında değerlendirmelerimiz olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan Ortadoğu bölgesi için, Avrupa ve dünya barışı için önemli bir aktördür ve Avrupa bunun değerini bilmelidir” dedi.

Fransa Komünist Partisi, geçen çarşamba günü yayımladığı bir bildiride, PEJ’in Fransa’nın iç işlerine karışmak ve seçimleri provoke etmek amacıyla Türkiye tarafından kurdurulduğunu, Fransız yöneticilerin de buna göz yumduğunu iddia etmiş, parti hakkında soruşturma açılması çağrısı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT