Avrupa ekonomisi giderek sağlamlaşıyor

Avrupa ekonomisi giderek sağlamlaşıyor

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Praet "Ekonomik yükseliş giderek daha sağlam hale geliyor ve sektör ve ülkeler arasında genişlemeye devam ediyor" dedi.

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Peter Praet, Avro Bölgesinde ekonomik yükselişin giderek daha sağlam hale geldiğini belirtti.

Praet, Bulgaristan'da bankalar birliği tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu. Praet, ECB'nin resmi sitesinde yayımlanan konuşmasında, Haziran 2014'ten bu yana, ECB'nin fiyat istikrarı hedefini gerçekleştirmek için geleneksel tedbirlerin yanı sıra alışılmadık önlemler de sunduğunu ve bu önlemlerin işe yaradığını dile getirdi.

Avro Bölgesinde ekonomik yükselişin giderek daha sağlam hale geldiğini ve sektörler ve ülkeler arasında genişlemeye devam ettiğini aktaran Praet, bölgeler arasında daha senkronize bir ekonomik yükselmenin, Avro Bölgesindeki toparlanmayı destekleyeceğini belirtti.

Artan sağlam döngüsel toparlanmanın para politikası önlemlerinin başarısını yansıttığını vurgulayan Praet, "Mali ve mali olmayan sektör bilançolarının iyileştirilmesiyle birlikte bu, kredi dinamiklerini güçlendirdi ve iç talebi destekledi." ifadesini kullandı.

Praet, olumlu ekonomik göstergelere ve enflasyondaki artışa rağmen hala geniş ve sağlam bir bilgi temeline ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Sıkı, genişleyen ve daha dayanıklı bir ekonomik iyileşme görüyoruz ancak enflasyonun güçlü, dayanıklı ve kendi kendini sürdürebileceği konusunda güven oluşturmak için hala geniş ve sağlam bir bilgi temeli oluşturmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
 

-"Yönetim Konseyi haziran toplantısında en yeni bilgilerden yararlanacak"
 

ECB Yönetim Konseyinin nisan ayında yapılan son politika toplantısında mevcut tüm bilgileri dikkate aldığını ve istisnai derecede parasal uyarlamanın derecesinin azaltılmasını garanti altına alacak kanıtların yetersiz olduğuna karar verdiğini anımsatttı.

Bankanın haziran ayındaki toplantısına değinen Praet, "Haziran ayında yapılacak olan politika toplantısına baktığımızda, Yönetim Konseyi en yeni bilgilerden yararlanacak ve yeni projeksiyonlara ve ekonomik görünümü çevreleyen risk dağılımının güncellenmiş bir değerlendirmesine sahip olacak." ifadesini kullandı.

Avrupa bankacılık sektörüne de değinen Praet, Avrupa bankalarının finansal krizden kaynaklanan bir takım zorluklarla karşı karşıya olmasına karşın sıkı ekonomik toparlanmanın bankalar için fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT