Atalay Demirci 'pişmanım' dedi, tahliye oldu

Atalay Demirci 'pişmanım' dedi, tahliye oldu

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Atalay Demirci, "etkin" pişmanlıktan yararlanarak tahliye oldu.

İSTANBUL - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında, 'Terör örgütü üyeliği' ve 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Komedyen Atalay Demirci, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi.

Atalay Demirci: Pişmanım

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Demirci ve avukatları katıldı. Hakkındaki suçlamalar hatırlatılan Demirci, örgüte ait ‘Dünya’ adlı radyoda program yaptığı sırada bu yapıyla tanıştığını belirtti.

7 yıl FETÖ'nün radyosunda çalıştı

2000'den 2007 yılına kadar bu radyoda yaptığı programlar nedeniyle birçok turneye çıktığını anlatan Demirci, "Bu turnelerle yapılan organizasyonların cemaatin organizasyonları olduğunu bilmiyordum. 2005 yılında ABD'de Türk derneğinin organizasyonunda Pensilvanya'ya gideceğimiz söylendi. O ziyareti orada öğrendim. Basında gösterilen o fotoğraf da orada çekildi. Biat ya da itaatle orada olmadım" dedi.

"Fotoğrafı basına örgüt sızdırdı"

Ziyaret sırasında FETÖ lideri Fethullah Gülen ile çekilen fotoğrafın da örgüt tarafından basına sızdırıldığını iddia eden Demirci, "Bir komedyenin darbeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanmasını sağlayarak, davaların sulandırılmasını amaçladılar" dedi.

Eşi ve ailesinin de örgütle ilişkisi olmadığını ileri süren Demirci, mahkeme başkanının Hakan Şükür ve Enes Kanter'le yazışmalarını sorması üzerine, "Hakan Şükür'le Sosyal Hizmetler Spor Kulübü yöneticiliğini yaptığım sırada kulübün ihtiyaçları için yardım talebinde bulunmuştum. İlişkimiz öyle başladı. Enes Kanter ise beni sosyal medyadan takip etmeye başladı. Tanışıklığımız bu şekilde başladı. Örgütsel bir ilişki değildi" dedi.

“Tek pişmanlığım bir kişinin bile benim yüzümden örgüte sempati duyması”

Örgütün kendini komedyen olması nedeniyle kullandığını söyleyen Demirci, "Ben komedyenim, insanları iyi güldürürüm. Örgüt asla ulaşamayacağı kitlelere benim üzerimden ulaşmaya çalıştı. Tek pişmanlığım, bir kişinin bile benim yüzümden bu örgüte sempati duymasıdır" şeklinde konuştu.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı

Savunmasının sonunda, savcılık sorgusu sırasında bildiği her şeyi anlattığını, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığını söyleyen Demirci, tahliyesini talep etti. Cumhuriyet Savcısının da tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdiği Demirci, mahkeme heyeti tarafından, etkin pişmanlıktan yararlanması göz önünde bulundurularak, yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.  

İddianame

İddianamede, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanan Demirci'nin "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar da ağır hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Komedyen Demirci'nin, sosyal medya hesabından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlıkları bilinen eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür ve basketbolcu Enes Kanter'le yazışmaları olduğu kaydediliyor.

dhbtl0zwsaas4ux.jpg

Atalay Demirci'nin ABD'ye giderek, Fethullah Gülen'e özel bir gösteri yaptığına dair fotoğraflar da basında yer almıştı.

Tahliye haberi sosyal medyada tepki çekti.

HABERE YORUM KAT