AP: Cumhuriyet’e operasyonla kırmızı çizgi geçildi

AP: Cumhuriyet’e operasyonla kırmızı çizgi geçildi

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, "Cumhuriyet'te çalışan gazetecilerin gözaltına alınması kırmızı çizginin bir kez daha geçilmesi anlamına geliyor" dedi.

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik bu sabah başlatılan PKK/KCK ve FETÖ/PYD operasyonlarına ilişkin gözaltıların, "düşünce özgürlüğüne ilişkin kırmızı çizgiyi" aştığını ifade etti.

Schulz, bu kararın "siyasi" olduğunu belirterek şunları yazdı: "Murat Sabuncu'nun ve diğer Cumhuriyet'te çalışan gazetecilerin gözaltına alınması, ifade özgürlüğüne ilişkin kırmızı çizginin bir kez daha geçilmesi anlamına geliyor. Cumhuriyet Gazetesi sadece bağımsız bir gazete değil aynı zamanda, ülkenin en eski seküler gazetesi ve cumhuriyetin bir kurumudur"

AP Başkanı Schulz, "AB'nin darbe girişiminin ardından demokrasiyi savunan Türk vatandaşlarının cesaretini takdir ettiğimi daha önce belirtmiştim ama sürmekte olan tasfiye, hukuk ve güvenlik saiklerinden ziyade siyasi kaygılarla yapılıyormuş gibi görünüyor. İdam cezası, seçilmiş belediye başkanlarının tutuklanması ve üniversite personelinin seçilmeden atanması üzerindeki tartışmalar, Türk hükümetinin birlikten çok kutuplaşma peşinde olduğunu gösteriyor " açıklamasını yaptı.

 

43d7c84f8695cbeb6456f7487bebd7bd.jpg

HABERE YORUM KAT