'Antalya'yı Hollywood yapacağım'

'Antalya'yı Hollywood yapacağım'

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "Antalya'ya Hollywood'taki film stüdyolarına benzer stüdyolar yapıyoruz" dedi.

ANTALYA - 54. Uluslararası Antalya Film Festivali ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulusal ve uluslararası film yarışmalarının birleştirilmesinin, festivali daha üst bir seviyeye yükseltme amacı taşıdığını ifade etti. Türel, "Biz ulusal film festivalimizi kaldırmıyoruz. Uluslararası ve ulusal yarışmayı birleştiriyoruz, tek yarışma haline dönüştürüyoruz." diye konuştu.

Türel, "Bu iyi anlaşıldığında ve biz bunu başardığımızda bugünkü tepkilerin ne kadar anlamsız olduğu zaman içerisinde ortaya çıkacak. Cannes Film Festivali de 70 sene önce Fransa sinemasını desteklemek üzere organize edilmiş bir festivaldir, uluslararası bir festivaldir. Uluslararası yarışması vardır. Ama esas gayesi Fransa'da ulusal film endüstrisini desteklemektir. Dolayısıyla biz de Türk sinemasını bir tarafa kaldırıp koymuyoruz, yok etmiyoruz. Aksine dünyaya takdimini sağlıyoruz." dedi.

Antalya'ya Hollywood'taki film stüdyolarına benzer stüdyolar

Antalya'ya Amerika Birleşik Devletleri film endüstrisinin en büyük markası olan Hollywood'daki film stüdyolarına benzer stüdyoları yapacaklarını söyleyen Türel, Konyaaltı ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Boğaçayı Projesi kapsamında 5 bin dönümlük bir alanın film stüdyoları için ayrıldığını bildirdi. Başkan Türel, "Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ve Maliye Bakanlığımızla bir anlaşmaya gitmek suretiyle bu projeyi mülkiyet satışına dayalı proje esaslı bir proje noktasına getirdik. Bakanlar Kurulumuz imzaladı, öğrendiğimiz kadarıyla Cumhurbaşkanımız da imzaladı. Bugünlerde inşallah çıkacaktır. Böylelikle bu projemizin ihale aşamasına gelmiş olacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT