Ankara Ticaret Odası'nda istifa depremi

Ankara Ticaret Odası'nda istifa depremi

ATO'nun Yönetim Kurulu Başkanı dahil 10 üyesinden 8'i istifalarını sundu.

ANKARA - Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve 8 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti.

Ankara Ticaret Odası'nın Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda görevinden istifa ettiğini açıklayan Bezci, ATO'da 12 yıl başkanvekilliği, 5 yıl da başkanlık yaptığını hatırlatarak, "Her kademede çalıştım. Allah'a şükür burada çok iyi şeyler yapmaya çalıştık. Çok iyi de dostluklar edindik. Burası bir okuldur, buradan istifade edelim ve şehrimize faydalı olmaya çalışalım. Bugün ben Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa ediyorum" dedi.

Yeni oluşturulacak yönetime başarılar dileyen Bezci, "Hata ettiysem özür diliyorum, hakkınızı helal etmenizi diliyorum. Ben hakkımı helal ediyorum" ifadelerini kullandı.

"10 üyesinden 8'i toplantı öncesinde istifalarını sunmuştu"

Ankara Ticaret Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO'nun Yönetim Kurulu Başkanı hariç 10 üyesinden 8'i toplantı öncesinde istifalarını sunmuşlardı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 'Oda ve Borsa Organ Üyeliklerinde ve Genel Kurul Delegeliğinde Boşalma' başlıklı 36. maddesi, Odalarda yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olması halinde yedek üyelerin sırayla geri kalan süreyi tamamlamak üzere çağrılacağı, boşalan üyeliklerin yedek üyelerle doldurulamaması durumunda boş bulunan asil ve yedek üyelikler için boşalma tarihinden itibaren 30 gün içinde seçim yapılacağı hükmünü içeriyor. Aynı maddenin 4. bendinde ise, Oda yönetim kurulunda toplantı yeter sayısını sağlayacak sayıda üye kalmaması halinde yeni organ üyeleri seçilinceye kadar yönetim kurulunun görevlerinin nasıl ve kimin tarafından yürütüleceğinin TOBB tarafından belirleneceği hükmü yer alıyor.

Osman Gökçek, adaylığını açıkladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci'nin istifa etmesi üzerine Osman Gökçek, ATO Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Salih Bezci ve 8 yönetim kurulu üyesinin görevlerinden istifa etmesinin ardından ATO Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek oldu. Kısa süre içerisinde yapılmasını beklediği seçim için adaylığını açıklayan Osman Gökçek, "Biraz önce Sayın Başkan istifalarını sunduğunu ilettiler. Zannediyorum seçim, kısa bir süre içerisinde tekrar yapılacak. Ben de Ankara'mıza yarar sağlayabilmek için aday olmak istiyorum ve adaylığımı açıklıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT