'Almanya’nın demokratikleşmesi için evet'

'Almanya’nın demokratikleşmesi için evet'

MHP'nin Avrupa kolu olarak faaliyet gösteren Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, "Bu ‘evet’ aynı zamanda Avrupa’nın, Almanya’nın demokratikleşmesi için bir ‘evet’tir" dedi.

KÖLN - Almanya Türk Federasyonu (ATF) Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Köln’de ‘Bayrak Şöleni’ adıyla düzenledikleri programda konuştu. Avrupa’da yaşayan Türklerin vatan ve milletlerine olan bağlılığına değinen Şentürk Doğruyol, “Avrupa Türklüğü büyük Türk milletinin evlatlarıdır. Avrupa Türklüğünü büyük Türk milletinden ayrı göremeyiz. Avrupa Türklüğü vatansız, devletsiz, bayraksız değildir” dedi.

Doğruyol, Türkiye ve Türk milletinin 15 Temmuz darbe girişimi atlattığını, Avrupa ülkelerinden Türkiye ve demokrasiye destek mesajı beklerken tam aksine aksine bu ülkelerde Türkiye aleyhine kamuoyu oluşturulduğunu, bu tutumu asla tasvip etmediklerini belirtti. Anayasa değişikliği ile Türkiye’nin antidemokratikleşeceğini savunanlara seslenmek istediğini belirten Doğruyol şöyle dedi:

“Ülkemizde yeni anayasa ve referandum sürecinin başlaması ile birlikte görüyoruz ki AB ülkelerinde Türkiye’nin iç meselesi olan yeni anayasa meselesi burada birçok çevreyi rahatsız etmekte. Almanya’daki ve AB coğrafyasındaki, özellikle geçen hafta Hollanda’da yaşanan krizle beraber antidemokratik tavırlara karşı biz hep demokratik duruşumuzu ortaya koyduk. Diyoruz ki referandum Türkiye’nin demokrasisinin önünü açacak bir referandumdur, o yüzden biz ‘evet’ diyoruz. Bu ‘evet’ aynı zamanda Avrupa’nın, Almanya’nın demokratikleşmesi için bir ‘evet’tir. Bu ‘evet’ aynı zamanda Çanakkale ruhunun 15 Temmuz’da kendini yeniden göstermiş olmasının devam etmesi için bir ‘evet’tir. Bu ‘evet’ Avrupa Türklüğünün güçlü bir Türkiye ile kendini güçlü hissedebilmesini sağlayacak bir ‘evet’tir. Bu ‘evet’ ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve büyük Türk milletinin milli birliğini ve beraberliğinin devamını sağlayacak bir ‘evet’tir.”

AA

HABERE YORUM KAT