Almanya'dan Türkiye'ye gidenler azaldı

Almanya'dan Türkiye'ye gidenler azaldı

Yılın ilk 3 ayında Almanya'dan Türkiye'ye hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısı yüzde 17.6 azaldı.

FRANKFURT - Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, Almanya’da bu yılın ilk üç aylık bölümünde 23.5 milyon yolcu ülkedeki ana havaalanlarından varış noktalarına hareket etti. Bu, çeyrek bazda kaydedilen en yüksek seviye oldu.

2017 yılının ilk üç ayında, Almanya’daki ana hava limanlarından yola çıkan yolcu sayısı 2016 yılının ilk çeyreğine kıyasla yüzde 4 arttı. Yabancı ülkelerle bağlantılı hava trafiğinde taşınan yolcu sayısı, 2016 yılının aynı dönemine göre yüzde 4.3 artarak 17.9 milyon oldu. İç hatlarda seyahat eden yolcu sayısı ise yüzde 2.9’luk artışla 5.5 milyon olarak belirlendi.

Alman havaalanlarında yılın ilk üç ayında Türkiye istikametli 864 bin yolcu ağırlandı. Bu dönemde Almanya’dan Türkiye’ye uçanların oranı yüzde 17.6 geriledi. Aynı dönemde Almanya’dan uçuşların en fazla artığı ülke yüzde 24.8’le Mısır oldu. Bunu yüzde 16.8 ile İsrail ve yüzde 12.9 ile de Rusya izledi. Almanya’dan İtalya’ya uçan yolcu sayısı yüzde 6.7, Fransa’ya yüzde 6 ve Birleşik Krallık’a da yüzde 5.7 artış kaydetti.

HABERE YORUM KAT