Almanya'da tren bileti kampanyası

Almanya'da tren bileti kampanyası

Hannover'da aylık bileti olanlar ve Jobticket sahipleri, yakalarına pembe etiket takarak yanlarına ücretsiz seyahat etmek isteyenleri alan bir girişim başlattı.

HANNOVER - Hannover'da tren biletini ihtiyacı olanlarla paylaşma inisiyatifi başlatıldı. Tren işletmecisi Üstra, bu uygulamanın yasal olduğunu açıkladı.

http://ticketteilen.blogsport.de/ sitesi tarafından başlatılan girişim, Hannover'da aylık bileti olanları ve Jobticket sahiplerini, bilete ihtiyacı olanlarla buluşturmayı amaçlıyor. 

Aylık bilet sahipleri haftaiçi 19:00'dan sonra ve haftasonu bir kişiyi yanlarına alabiliyor ve aynı biletle 2 kişi seyahat edebiliyorlar. Bileti vermek isteyenler yakalarına pembe bir buton takıyorlar ve bileti olmayanlar, yanlarına gidip birlikte seyahat etmek istediklerini söylüyorlar.

Projeyi hayata geçirenler, sosyal bilet imkanına rağmen birçok kişinin tren biletini ödeyemeyecek durumda olduğunu belirterek, biletlerin düşük gelirli bu kişilerle paylaşacağını belirtti. Alman taz'a konuşan işletmeci şirket Üstra'nın bir yetkilisi ise, bu uygulamanın yasal olduğunu belirterek, biletlerini paylaşmak isteyenlerin bunu yapabileceklerini dile getirdi.

Projenin geliştirilmesi için kafelere broşürler ve etilketler dağıtılacak. Organizatörler bunun için 2 bin 500 avroya ihtiyaç duyuyorlar. 

HABERE YORUM KAT