Almanya'da sigortalar gözlük camlarını da ödeyecek

Almanya'da sigortalar gözlük camlarını da ödeyecek

AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Şuözer, 2004 yılında yasal sağlık sigortası kapsamından çıkarılan görme ile ilgili yardımcı araç ve gereçlerin, yeniden hizmet kataloğuna alındığını söyledi.

FRANKFURT - AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Şuözer, 2017 yılında sigortalılar adına yasal sağlık sigortası hizmetleri alanında atılan pozitif adımların çok sevindirici olduğunu dile getirdi. 

Görme ile ilgili yardımcı araç ve gereçllerden, gözlükle ilgili maddi desteğin yasal sağlık sigortası kapsamında 2004 yılındaki sağlık reformu ile hizmet kataloğundan çıkarıldığını hatırlatan Şuözer, "Fakat hizmetlerin iyileştirilmesi sebebi ile gözlük camları için eskiden verilen kısmi maddi destek, tekrardan hizmet kataloğuna alınmış bulunmaktadır" dedi.

Şuözer, masrafların ödenmesi ile ilgili şartları ise şu şekilde sıraladı:

Gözlük çercevesi için eskiden olduğu gibi şimdi de herhangi bir maddi destek verilmemektedir.

Göz doktorunun yazmış olduğu reçete ile hangi  durumlarda gözlük camlarında kısmı ödeme yapılır:

Hangi durumlarda kısmı maddi destek verilir?

Ağır  görme bozukluğu veya körlük derecesi 1 (en fazla Visus/görme 0,3) kişilerde gözlük yardım ile görme işlevinin sağlanması veya ışık kırılması hataları neticesinde uzaklıklara bağlı olarak görme bozukluğunun gözlük yardımı ile giderilmesi durumu. Şayet ışığın kırılması hatası 6 diyoptrinden büyükse, yani yakını görüp (Kurzsichtigkeit/Miyop) uzağı görmede problem var ise veya uzağı görüp (Weitsichtigkeit/Hipermetrop) yakını görmede 4 diyoptirininden fazla net görme bozuklukları tespit edilmiş ise

İşlev gören tek gözlülük (Einäugigkeit) durumularında 

Yukarıda belirtilen durumların olması durumunda gözlükçü (Optiker) gözlük camları için verilen maddi destek miktarını elektronik sağlık kartı üzerinden direk olarak AOK Hessen´den alır.

HABERE YORUM KAT