Almanya'da oyun salonlarına yüz tarayıcı geliyor

Almanya'da oyun salonlarına yüz tarayıcı geliyor

Almanya'da oyun salonu (Spielhalle) kapılarına girmek isteyenlerin yüzleri bilgisayarda taranacak. Önceden girmek istemediğini belirten bağımlılar yüz kontrolünden geçemeyecek ve içeri alınmayacak.

FRANKFURT - Almanya'da birçok ailenin dağılmasına yol açan oyun salonları sorunuyla mücadele devam ediyor. 17 Ağustos tarihinden itibaren Frankfurt'ta kumarhanelerin kapılarına konulan yüz tarayıcılarla, girmek isteyenlerin yüzü taranıyor ve kişi bağımlılığı dolayısıyla daha önce bu gibi yerlere girmek istemediğini belirttiyse, taramadan geçemiyor ve içeri alınmıyor.

Hessen eyaletinde 1100 oyun salonu bulunuyor ve oyun salonu işletmecileri bağımlılardan para kazanmak istemedikleri için bu adımı attıklarını ileri sürüyorlar.

Eyalette 2012 yılında yapılan bir düzenlemeyle 2 oyun salonu arasında en az 300 metre mesafe bırakılması gerektiği kararı alınmıştı. Yeni düzenlemeyle okullar ve gençlerin bulunduğu mekanlarla oyun salonları arasında en az 500 metre olması esasının hayata geçirilmesi bekleniyor.

Böylelikle şehir merkezlerinde bulunan oyun salonlarının yüzde 90'ının kapanması gerekebilir.

Sektör temsilcileri ise düzenlemeler sertleştirilirse internet üzerinden yasa dışı kumar oynamanın yaygınlaşacağını iddia ediyorlar.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT