Almanya'da ‘korkunç palyaço’ olayları bitmiyor

Almanya'da ‘korkunç palyaço’ olayları bitmiyor

Son günlerde korkunç palyaço şakaları nedeniyle ülkede 370 olay yaşandı.

KÖLN - Almanya'da korkunç palyaço şakaları nedeniyle yaşanan olaylar gündemden düşmüyor. Alman Basın Ajansı DPA'nın polise dayandırdığı verilere göre, son günlerde korkunç palyaço şakaları nedeniyle ülkede 370 olay yaşandı. Elindeki motorlu testere, beyzbol sopası, bıçak, çekiç gibi aletlerle insanları korkutmaya çalışan korkunç kostümlü palyaçolar çok sayıda kişiyi yaralarken; aynı zamanda kendileri de korkuttukları insanların saldırılarına uğruyorlar. 

Bıçaklanan da var burnu kırılan da

Almanya'nın en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya (KRV)'da korkunç palyaçolar nedeniyle polise 200'den fazla olay intikal etti. Bad Honnef kentinde palyaço, şaka yaptığı kişinin çekiçli saldırısında yaralandı. Bochum kentinde ise, suratına yumruk yiyen korkunç palyaçonun burnu kırıldı. Bergisch Gladbach'ta 11 yaşındaki bir öğrenci korkunç palyaçonun beyzbol sopalı saldırısına uğradı. Gelsenkirchen'de 15 yaşındaki bir genç iki korkunç palyaçonun bıçaklı saldırısında elinden yaralandı. Bocholt'ta da elinde motorlu testere ile fastfood restorana giren korkunç palyaço paniğe neden oldu. 

Polisin tavsiyeleri

ABD'de bir gelenek olan ve Almanya'da hızla yayılan korkunç palyaço şakaları nedeniyle polise her gün çok sayıda olay bildiriliyor. Polis ise, korkunç palyaçolarla karşılaşıldığında nasıl davranılması gerektiği yönünde sürekli uyarılarda bulunuyor. 

“Polisi arayın" 

Paderborn polisinin uyarısına göre, her palyaço kostümü giyeni bir tehdit olarak algılamamak gerek. Bu karşın tedbir olarak eğer korkunç palyaçolar bir grup halinde ise mesafe koyarak uzaklaşmanızda fayda var. Korkunç palyaçonun elinde çekiç, bıçak, testere ve sopa gibi nesneler varsa ve kendinizi tehdit altında hissederseniz 110 numaralı acilden polisi arayın. Tehlike başkasına yönelik olsa dahi polisi aramaktan çekinmeyin. Korkunç palyaço sizi korkutmak için üzerine gelirse siz kendi başınıza onu cezalandırmaya kalkmayın. Eğer suç teşkil edecek bir sonuç ortaya çıkarsa hakkınızda cezai işlem uygulanabilir.

Hakan Aytaş

HABERE YORUM KAT