Almanya’da ilaçlarda değişiklikler

Almanya’da ilaçlarda değişiklikler

AOK Hessen Etnik Pazarlama Müdürü Necati Şuözer, 1 Haziran 2017 tarihinden itibaren özel avantajlarla çok iyi ilaçlara ulaşmanın mümkün olacağını söyledi.

FRANKFURT - AOK Hessen Etnik Pazarlama Müdürü Necati Şuözer, AOK’nın 100’ün üzerinde etken madde için, 2 yıl süreyle geçerli yeni özel ilaç sözleşmeleri imzaladığını dile getirdi. Doktorunuzun alışkın olduklarınızdan farklı bir ilaç verildiği takdirde, bunların AOK’nın ilaç sanayi ile çok iyi fiyatlar konusunda anlaştığı ilaçlar olabileceğini belirten Şuözer, bu uygulamanın hastalar için şu avantajları da beraberinde getirdiğini söyledi:

- AOK üyesi olarak yüksek kaliteli ilaçlar almaya devam edeceksiniz.

- Özel sözleşmelerle 24 ay süreyle aynı ilacı alışkın olduğunuz yüksek kalitede alacağınız için istifade etmektesiniz.

- Bu ilaçların bir çoğu için eczanede ek ödemede bulunmak zorunda değilsiniz.

Yeni sözleşmeler, bu konuda geniş kapsamlı bilgilendirilmiş olan Hessen eczaneleriyle birlikte uygulanmaktadır.

Şuözer, merak edilen diğer sorulara da şu şekilde yanıt verdi:

Size neden yeni ilaçlar veriliyor?

Eğer doktorunuz size şimdi yeni ilaçlar yazıyor veya eczane alışkın olduklarınızdan farklı ilaçlar veriyorsa, her ikisi de sağlığınızın sorumluluğunun bilincinde hareket etmektedir. Çünkü büyük sağlık sigortası olarak yasal olanaklardan faydalanabilmekteyiz ve özellikle pahalı ilaçlarda sizin için çok iyi fiyatlar hususunda anlaşmalar yapabilmekteyiz. Eczaneniz hangi etken maddeler için yeni ilaç sözleşmelerinin yapıldığını bilmekte ve sizin için uygun ilacı seçmektedir.

Yeni ilaçların etkisi öncekilerden farklı mı?

Hayır. Yeni ilaçlar, önceki ilaçlarınız gibi tıpatıp aynı etken maddelerini içermektedirler. Böylece en yüksek talepleri yerine getirmekte, denenmiş ve etkindirler.

İlaçlarınızla ilgili başka sorularınız mı var?

Doktorunuz veya eczacınız ile görüşün. Her ikisi de size ilaçlarınızla ilgili sorularınız olduğunda memnuniyetlikle bilgi verecektir. Tabii ki biz de telefon servisimiz ile veya şahsen danışmak için gelmeniz halinde hizmetinizdeyiz. İnternet üzerinden de ayrıca bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT