Almanya'da helal kesim hedefte

Almanya'da helal kesim hedefte

Almanya'da bazı Türk dönercilerin kapısına 'Helal kesimi durdurun' yazıları asıldı.

FRANKFURT - Almanya'da bulunan bazı dönercilerin kapılarına 'Helal kesimi durdurun' etiketleri yapıştırıldı. Yazıda, "Hayvan hakları hepimiz için. İslami kesim, caniliktir. Helal et satışını durdurun" ifadeleri kullanılıyor.

Frankfurt şehri yakınlarında bulunan Erzhausen'da döner dükkanı işleten Murat Şahin, aynı çıkartmanın 2 hafta önce de yapıştırıldığını ve hemen söktüğünü söyledi. Yazının 2. defa yapıştırılması üzerine çekindiğini kaydeden Şahin, polise giderek ihbarda bulunacağını dile getirdi. Bugüne kadar aşırı sağcılardan herhangi bir tehdit almadığını vurgulayan Şahin, "Yine de tedbirli olmak lazım. Neticede birçok masum insan sadece göçmen oldukları için öldürüldü" dedi.

Şahin ayrıca, ürünlerinin yüzde 100 helal olduğunu ve müşterilerinin yüzde 90'ı Alman olsa da, helal kesimden hiçbir şekilde vazgeçmelerinin mümkün olmadığını söyledi. 

Neonazi terör hücresi NSU, Almanya'da 2000-2006 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmüş, cinayetlerin 2'si döner büfelerinde gerçekleştirilmişti. 

donerci2.jpeg

HABERE YORUM KAT
2 Yorum