'Almanya'da en çok Türkler ayrımcılığa uğruyor'

'Almanya'da en çok Türkler ayrımcılığa uğruyor'

Almanya'nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz, Almanya nüfusunun yüzde 21'ini oluşturan göçmen kökenliler içinde, en çok Türklerin ayrımcılığa uğratıldığı söyledi.

BERLİN - Almanya'nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisini toplumdaki havayı zehirlemeye çalışmakla suçladı.

Deutsche Welle'nin haberine göre, bağlı olduğu bakanlığın Almanya'daki göçmenlerin durumu konusunda hazırladığı raporu Bakanlar Kurulu'na sunan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Üyesi Özoğuz, "Almanya'ya mülteciler gelmeseydi, belli bir parti oy oranını bu kadar arttıramazdı" dedi. Özoğuz, AfD'nin mültecileri alet ederek yaratmaya çalıştığı havanın gerçekle bağdaşmadığını belirtti.

Almanya'daki yabancı kökenlilerin sayısı 17 milyonu aştı

Almanya nüfusunun yüzde 21'ini oluşturan göçmen kökenlilerin sayısı 2014 yılından bu yana 1 milyon 800 bin artarak 17 milyon 200 bine çıktı.

Göçmenlerin yaklaşık yarısının Alman vatandaşlığına geçtiği tespit edildi. Almanya'daki göç kökenliler arasında Türkler, Polonyalılar ve Ruslar en kalabalık grupları oluşturuyor. Federal hükümetin entegrasyon raporunda meslek seçiminde en çok Türklerin ayrımcılığa uğratıldığı da belirtiliyor. © Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT