Almanya'da bir Türk modacı: Cem Abacı

Almanya'da bir Türk modacı: Cem Abacı

Almanya'nın önde gelen modacılarından Cem Abacı, bu sene erkek giyiminde dar kesimlerin ve mavi rengin hakim olacağını söyledi.

ALP UÇAR - FRANKFURT

Erkek giyiminde adından sıkça söz ettiren Alman moda dünyasının başarılı ismi Cem Mustafa Abacı, Frankfurt'ta keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Cem Bey’in hayat hikayesiyle başlayan söyleşimiz, modaya olan ilgisinin ortaya çıkışından, orijinal tasarımlarıyla kazandığı ödüllere ve günümüzde egemen olan trendlere doğru uzandı. Genelde gazete ve dergilere pek röportaj vermemesiyle bilinen Cem Abacı, adını taşıyan tasarımların öyküsünü özel olarak Artı49 okuyucularıyla paylaştı.

Moda dünyasına giriş

1968 yılında İstanbullu bir anne ve İzmirli bir babanın çocuğu olarak Türkiye’de dünyaya gelen Abacı, henüz 1 yaşındayken ailesiyle beraber Frankfurt’a taşınmış. Tasarım konusundaki yeteneğini elinden her iş gelen, yaratıcı annesine borçlu olduğunu söylüyor. Erkek giyime ilgisini henüz okul yıllarındayken keşfetmiş. Frankfurt’taki okuluna giderken kıyafet serbestisine rağmen, hep kravat takarak takım elbise giymesi de gelecekteki modacılık kariyerinin bir önsemesi olarak görülebilir. Lise boyunca hobi olarak kendi gardrobunu kendisi tasarlayan Abacı, mezuniyetinin ardından birtakım terzilerin yanında çalışarak meslek eğitimine yönelmiş.

Abacı markasının doğuşu

Modacılık eğitimini Frankfurt’ta bulunan Gabriel Moda Okulu’nda tamamladıktan sonra, 1999 yılında kendi tarzını oluşturarak Abacı markasını yaratmış. Tasarımlarıyla Almanya’da "Yılın Modacısı" ödülüne de layık görülen Cem Abacı, kreasyonlarında felsefe ve estetiğin çatışmasını, bireyselliğin ifade şekli olarak giyim üzerinden betimlemeyi amaçlıyor.

Erkek modasında kalıpları yıkıyor

Kalite, şıklık ve konfor etmenlerinin tasarımlarında vazgeçilmez unsurlar olduğunu da belirtmeden geçmeyen Abacı, ürünlerindeki orjinal dikim-kesimlerin ve ifade stilinin yanı sıra iş dünyası, gala, davet ve düğün başta olmak üzere pek çok farklı platforma hitap etmesiyle meslektaşlarından ayrılıyor. Kendisine erkek modasındaki tasarımlara dair görüşlerini sorduğumuzda, "Erkek Moda Dünyası gibi tasarımda katı kuralları ve dar kalıpları olan bir alanda bu kalıpların ötesine geçip keskin sınırları yumuşatmayı amaçlıyorum“ diye cevap veriyor.

Bu yılın rengi mavi

Bu sezon erkek giyimdeki baskın trendler konusunda da bizleri bilgilendiren Abacı, "Özellikle ceket omuzlarında ve pantolonlarda belirgin bir daralma hakim. Genel olarak daha ince bir silüetin baskın olduğunu görüyoruz. Tercih edilen renk tonu ise daha çok mavi“ şeklinde konuştu. Önümüzdeki sezonda trendlerde büyük bir değişiklik olmayacağını açıklarken, tasarımcıların yeni sezonda mavinin farklı tonlarına yöneleceğini vurguladı.

Etkileyici bir giyim tarzının karşı tarafta bırakılan izlenimde büyük bir rol oynadığını ifade eden Abacı, erkeklerin kendi giyim zevklerini tanımaları ve yargısız bir şekilde özgür bir zihinle stil seçimi yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT