'Almanya'da 10 bin Selefi var'

'Almanya'da 10 bin Selefi var'

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı Maassen, "Almanya’da Selefilerin sayısı giderek artıyor. Selefilerin sayısı, bu yıl 10 bini buldu" dedi.

BERLİN - Almanya IŞİD ve El Kaide gibi aşırı dinci terör örgütlerinin eylem yapmasından endişeli. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’na göre, Almanya IŞİD ve El Kaide’nin hedefinde. Avrupa’nın IŞİD terörünün hedefinde olduğunu kaydeden Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans Georg Maassen, ”Bizim değerlendirmelerimize göre, Almanya IŞİD’in öncelikli hedefinde” dedi.

Her gün ihbarlar geliyor

Berlin'de Anayasa Koruma Sempozyumunda konuşan Maasen, kamuoyunda geri planda gibi algılanmasına rağmen El Kaide’nin de önemli bir tehdit olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl dinci terör örgütleri tarafından Almanya’da 5 eylem yapıldığını hatırlatan Maassen, her gün iç istihbaratın dinci örgütlerin eylem yapacağına dair ihbarlar aldığını dile getirdi. Alman istihbaratının geçen yıl 7 eylemi önlediğine dikkati çeken Maassen, terör tehlikesinin yakın gelecekte ortadan kalkacağının ise beklenmediğini belirtti.

10 bin Selefi var

Maassen’in bildirdiğine göre, Almanya’da Selefilerin sayısı giderek artıyor. Geçtiğimiz yıl 8 bin 650 dolayında olan Selefilerin sayısı, bu yıl 10 bini buldu. Alman güvenlik birimleri ülkede 650 dolayında eylem yapma olasılığı bulunan şüphelinin olduğunu düşünüyor.

 

HABERE YORUM KAT