Almanya Türk Federasyon'dan açıklama

Almanya Türk Federasyon'dan açıklama

Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, perşembe günü oylanacak olan Ermeni tasarısı ile ilgili bir açıklama yayımladı.

FRANKFURT - Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, 2 Haziran Perşembe günü Almanya Parlamentosu'nda oylanacak sözde Ermeni soykırımı karar tasarısıyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı. "Almanya’da yaşayan biz Türklerin bu sorunlara çözüm bulmasını beklediğimiz Federal Parlamentomuzun 2 Haziran günü Ermeniler adına uydurulan sözde soykırım yalanını oylayacak olması bir hezeyandır" diye konuşan Doğruyol'un açıklaması şu şekilde:

Almanya soykırım yalanına ortak olmamalı

Yarım asrı aşkın bir süredir Almanya’da yaşayan ve sosyal, kültürel ve ekonomik katkıları ile önemli hizmetleri bulunan Türklerin günümüzde çeşitlenmiş ve artmış bir çok sorunu vardır. Bu sorunların başında ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gelmektedir.

Almanya’da yaşayan biz Türklerin bu sorunlara çözüm bulmasını beklediğimiz Federal Parlamentomuzun 2 Haziran günü Ermeniler adına uydurulan sözde soykırım yalanını oylayacak olması bir hezeyandır.

Parlamentonun bu gündemini Almanya’da yaşayan biz Türklerin iyi niyetli olarak görmesi mümkün değildir.
Bilinmelidir ki; Türk Milleti’nin şanlı tarihinde soykırım ve katliam gibi insanlık dışı davranışları olmamıştır.
Ermeni Soykırımı iddiası temelsiz, asılsız ve iftiradan ibaret boş bir masaldır. Parlamentoda alınacak sözde karar ile bu hakikat değişmeyecektir.

Türk tarihinin her dönemi hoşgörü anlayışının, şefkatin ve insanlık değerlerinin örnekleriyle doludur.

Tarihi tarihçiler değerlendirmeliler, parlamentolar değil!

Tarih, yaşanmış olayları anlatır. Tarih, siyasiler tarafından yargılanamaz. Tarihte yaşananlar, ancak tarihi bilim adamlarının yapacağı araştırma ve belgelere dayandırılarak tespit edilebilir.

Tarihte yaşanmışları çarpıtarak sözde soykırım masalının siyasallaştırılmak istenmesi kimseye bir faydası olmayacaktır. Bu yalana ortak olanlar yine tarih önünde mahcup ve mahkum olacaklardır. 

Tarihi bilgilerden yoksun, siyasi bir tavırla gündeme alınan bu tasarının sonuçları; Almanya’da toplumsal barışa katkı sunmayacağı gibi toplumsal sıkıntıların derinleşmesine yol açacağı kesindir.

Özellikle Türkiye-Almanya, Türk Toplumu-Alman Toplumu ilişkileri kapsamında telafisi mümkün olmayacak boyutlara varması kaçınılmaz olacak ve bu durum tarihi bir hata olarak kayıtlara geçecektir.

Sözde soykırım tasarısının Federal Parlamentoda oylanmasından ziyade konunun araştırılabilmesine katkı sunacak şekilde Almanya’nın kendi arşivlerini açması daha gerçekçi, etik, objektif, dürüst ve demokratik bir davranış olacaktır.
Sonuç olarak Federal Parlamento üyelerinin 2 Haziran günü Ermeni soykırım yalanına geçit vermemeleri en doğru davranış olacaktır ve bizimde beklentimiz bu yöndedir.

Bu düşüncelerle Almanya Türk Federasyon olarak Federal Parlamentoda oylanacak olan sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının kabul edilemez olduğunu ifade ediyor, soykırım iddiasında bulunanları kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Frankfurt, 30.05.2016

Şentürk Doğruyol
Almanya Türk Federasyon
Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT