'Almanya Gülencilerin Mekke'si haline geldi'

'Almanya Gülencilerin Mekke'si haline geldi'

Junge Welt yazarı Nick Brauns, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra Almanya Gülencilerin Mekke'si haline geldi“ başlıklı yazısında, Alman devletinin FETÖ ile arasına mesafe koymasını istedi.

BERLİN - Sol Parti Federal Milletvekili Ulla Jelpke, Alman hükümetinin FETÖ'cülere kırmızı halı serdiğini belirterek, iki yüzlü davranmakla suçladı. 

Oda Tv'den Süheyla Kaplan'ın haberine göre, konuyu ele alan Junge Welt yazarı Nick Brauns, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra Almanya Gülencilerin Mekke'si haline geldi“ başlıklı yazısında, Alman hükümetinin FETÖ’cülerin darbe girişimine katıldığı yönündeki iddiaları inkar ettiğini dile getirdi.

Alman hükümetinin dolaylı olarak Gülen hareketi ile bağlantısı olduğunu belirten Brauns, "Örneğin Gülen hareketinin savunucularından ve teşkilatlarından ‘Diyalog ve Eğitim Vakfı’ Berlin’de ve tüm Almanya’da faaliyet göstermektedir. 2015 ve 2016 yılları arasında Federal İçişleri Bakanlığı’nda söz konusu bu vakıfın da içinde bulunduğu bir çalışma grubu toplantısı gerçekleştirilmiştir. Yine aynı şekilde soru önergesine verilen yanıtta Gülen hareketine yakın İşadamları Derneği ile (BUV) Alman hükümetinin ortaklaşa bilgi alışverişinde bulunulduğuna ilişkin itiraflarda bulunulmuştur. BND Başkanı Gülen’i sivil bir hareket olarak görmekte. Oysa Gülen hareketi ne seküler ne de sivil bir harekettir“ şeklinde yazdı.

Yazının tümünü okumak için lütfen tıklayınız.

HABERE YORUM KAT