Almanya, Deniz Yücel'in takasını tartışıyor

Almanya, Deniz Yücel'in takasını tartışıyor

Alman Bild gazetesi, Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’e karşı 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı belirtilen ve Almanya’ya sığınma başvurusunda bulunan iki generalin takasını gündeme getirdiğini öne sürdü.

BERLİN -  Alman Bild gazetesi, Alman insan hakları savunucusu ve aktivist Peter Steudtner’in tutuklanması sonrasında gerginleşen Türk-Alman ilişkilerine yönelik internet sayfasında yer verdiği haberde ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

Gazete, diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üstü kapalı olarak Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’e karşı 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı belirtilen ve Almanya’ya sığınma başvurusunda bulunan iki generalin takasını gündeme getirdiğini öne sürdü.

Gazete, Alman Dışişleri Bakanlığı’nın ise, böyle bir takasa sıcak bakmadığı bilgisini paylaştı.

Almanya'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı

Gabriel: Benim takas önerisinden haberim yok

Gabriel, Alman Bild gazetesinin Deniz Yücel'e karşılık Almanya'dan sığınma talep eden iki generalin takasının gündeme getirildiğine yönelik haberini ise yalanladı. Gabriel, "Benim böyle bir takas önerisinden haberim yok. Türk meslektaşlarımdan yazılı ya da sözlü böyle bir öneri geldiğini duymadım" diye konuştu.

Kendilerinin ilişkilerin zarar görmemesi için alttan aldıklarını kaydeden Gabriel, Türkiye'de şu anda 9 Alman vatandaşının terör bağlantısı gerekçe gösterilerek tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Gabriel, Türkiye'de eleştiri yapanların ve muhalif olanların tutuklandığını arak, gelinen noktada Ankara hükümetinin durumu kavraması için Almanya'nın önlemler almak zorunda kaldığını belirtti.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png


 

 

HABERE YORUM KAT