Alman yetkililer, Meşale Tolu'yu ziyaret edecek

Alman yetkililer, Meşale Tolu'yu ziyaret edecek

Alman konsolosluk yetkililerine Türkiye'de tutuklu çevirmen ve gazeteci Meşale Tolu'yu ziyaret izni verildi.

ANKARA - Alman konsolosluk yetkililerine Türkiye'de tutuklu çevirmen ve gazeteci Meşale Tolu'yu ziyaret izni verildi. Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Türkiye'nin Alman yetkililerin Meşale Tolu'yu ziyaret edebileceğine dair Ankara'nın sözlü onay verdiğini açıkladı. Görüşmenin cuma günü gerçekleşmesi bekleniyor.

Alman vatandaşı olan Meşale Tolu, Etkin Haber Ajansı adına muhabirlik ve çevirmenlik yapıyordu. Tolu, 1 Mayıs öncesi Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınmış, 5 Mayıs'ta ise tutuklanmıştı.

Almanya, terör propagandası yapmak suçlamasıyla tutuklu olan Tolu ile birlikte, bir diğer Alman gazeteci Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını istiyor. Tolu sadece Alman vatandaşlığına sahipken, Deniz Yücel'in hem Türk hem de Alman vatandaşlığı bulunuyor.Alman basını, tutuklu gazeteciler konusunun son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında NATO zirvesi kapsamında yapılan görüşmede gündeme geldiğini duyurmuştu.

Alman Dışişleri Bakanlığı'na göre, Türkiye'de dördü çifte vatandaş olmak üzere, tutuklu 6 Alman vatandaşı bulunuyor.

DHA

HABERE YORUM KAT