Alman vatandaşlığına rekor başvuru

Alman vatandaşlığına rekor başvuru

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararı (Brexit) alması sonrası Alman vatandaşlığına geçmek için başvuran İngilizlerin sayısında patlama oldu.

PARİS - Fransız gazetesi Le Monde’un haberine göre, geçen yıl 23 Haziran’da yapılan Brexit oylamasından sonra Fransız vatandaşı olmak için dosya hazırlayıp başvuran İngiliz sayısı 1.363 olarak kaydedildi.

Bu sayının 2015’te 385 olduğunu aktaran gazete, bir yıl içerisinde yüzde 254 oranında artış meydana geldiğine dikkati çekti. Alman vatandaşlığa geçmek isteyen İngiliz sayısındaki artışın yüzde 361 oranında gerçekleştiği belirtildi.

Gazete, Fransa İçişleri Bakanlığı’ndan elde ettiği verilere dayanarak Fransa’da 150 ila 400 bin arasında İngiliz vatandaşının yaşadığının altını çizdi. Buna göre verilen rakamlar çok küçük bir bölüme karşılık gelse de ayrılık kararından sonraki ani artışı göz önüne sermesi açısından önemli olduğu belirtildi. Haberde, ayrıca 2017 yılı rakamlarının henüz belli olmadığı fakat valilikler ve ilgili kurumlardan alınan ön bilgilerin, Fransız vatandaşlığına geçme başvurusu yapan İngiliz sayısında patlama yaşandığı yönünde olduğu iddia edildi. 

 

HABERE YORUM KAT