Alman istihbaratından Gülen açıklaması

Alman istihbaratından Gülen açıklaması

Almanya'nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) başkanı Hans-Georg Maassen ise '15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğuna kimsenin inanmadığını' belirtti.

LONDRA - Almanya'nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) başkanı Hans-Georg Maassen ise '15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğuna kimsenin inanmadığını' belirtti.

Sueddeutsche Zeitung gazetesi ve iki televizyonda yer alan haberleri derleyen BBC Türkçe servisinin haberine göre, Türkiye istihbarat servisi MİT Fethullah Gülen sempatizanı olduğu düşünülen kişiler hakkında bir liste oluşturarak, bu listeyi Alman istihbarat servisine teslim etti ve işbirliğinde bulunmalarını istedi.

Ancak Alman yetkililer tam tersine listedeki kişileri uyardı.

İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, "Raporun çok da şaşırtıcı gelmediğini" söyleyerek, Türkiye'nin davranışına tolerans gösterilmeyeceğini kaydetti.

Thomas De Maiziere, "Türkiye'ye defalarca bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu söyledik. Gülen hareketi üzerine nasıl bir pozisyon takınırsa takınsınlar, burada Alman yargısı geçerlidir ve vatandaşlar hakkında dış ülkeler tarafından istihbarat toplanamaz" dedi.

Alman bakan "Alman topraklarında casusluk faaliyetleri suç teşkil eder ve kabul edilemez. Bu durum bütün dış ülkeler ve bütün istihbarat servisleri için geçerlidir" ifadelerini de kullandı. BBC Türkçe

 

HABERE YORUM KAT