Alman basını: 1930'lu yıllardaki gibi

Alman basını: 1930'lu yıllardaki gibi

Alman Die Zeit gazetesinde yayımlanan bir yazıda, Gülen taraftarlarının dükkanlarına yönelik boykot listelerinin dolaşmaya başlaması1930'lu yıllardaki faşizme benzetildi.

FRANKFURT - Alman Die Zeit gazetesinde yayımlanan bir yazıda, Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde faaliyette bulunan Gülen taraftarlarına ait olan işletmelere boykot uygulanması1930'lardaki uygulamalara benzetildi. 1930'lu yıllarda Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde Yahudi dükkanlarını boykot etme çağrısı yapılıyordu.

Almanya'da da yemek yenilmemesi gereken restoranlar ve alışveriş yapılmaması gereken marketler listeleri yapıldığı belirtilen yazıda, "Erdoğan taraftarları bu listeleri Facebook ve WhatsApp grupları üzerinden paylaşıyor. Firmaların boykot edilmesi isteniyor. Kuaförden, inşaat firmasına, restoranlardan manavlara ve doktorlara kadar" ifadeleri kullanıldı.

Gülen taraftarlarının darbeden sorumlu tutulduğunu belirten yazıda ayrıca Bank Asya'ya ve 14 bin çalışanı bulunan Boydak Grubu'na da el koyulduğu belirtildi. 

Yazıda terör örgütü ibaresi kullanılmazken sadece cemaat, grup gibi tanımlamalar kullanılması da dikkatlerden kaçmadı. 

 

 

HABERE YORUM KAT