Alman Bakan: Türkiye, bana Doğu Almanya'yı hatırlatıyor

Alman Bakan: Türkiye, bana Doğu Almanya'yı hatırlatıyor

Alman Maliye Bakanı Schäuble, "Türkiye, bana komünist eski Doğu Almanya Cumhuriyeti’ni (DDR) hatırlatıyor" dedi.

DORTMUND -  Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Türkiye’yi komünist eski Doğu Almanya Cumhuriyeti’ne (DDR) benzetti. Gazeteciler ve Alman insan hakları savunucusu Peter Steudtner’in Büyükada’da katıldığı bir toplantı nedeniyle tutuklanması konusunda Bild gazetesine konuşan Schäuble, “Türkiye keyfi tutuklamalar yapıyor ve asgari konsolosluk standartlarına uymuyor. Bu bana eski Doğu Almanya’yı (DDR) hatırlatıyor” dedi.

“Oraya gidenler, başına bir şey geldiğinde kimsenin ona yardım edemeyeceğini biliyordu” ifadelerini kullanan Schäuble, gelinen noktada Türkiye’nin de Alman turistler açısından riskli ülke haline geldiğini savundu. Schäuble,” Türkiye, Konya’daki NATO Üssü’ne Alman parlamenterlerin ziyaretinde olduğu gibi bu tür oyunları sürdürürse, Almanlara ‘Türkiye’ye giderseniz kendi sorumluluğunuzda gitmiş olursunuz, size hiçbir şeyi garanti edemeyiz deriz’ “diye konuştu.

Bild gazetesine konuşan bir başka Alman siyasetçi Adalet Bakanı Heiko Maas ise, “Türkiye’ye gidenlerin tatillerini maalesef bir hukuk  devletinde yapmadıkları açık” dedi.

Ahmet Yıldırım

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT