Aladağ'daki faciada şikâyetçi yok

Aladağ'daki faciada şikâyetçi yok

Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Elçi, Aladağ'da 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı yangında, ölenlerin hiçbirinin ailesinin şikayetçi olmadığını söyledi.

ADANA - Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Elçi, Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı yangında, ölenlerin hiçbirinin ailesinin şikayetçi olmadığını söyledi.

Geçen 29 Kasım akşamı meydana gelen yurt yangınının ertesi gününden itibaren Adana Barosu yönetimi olarak Aladağ'a gittiklerini belirten Avukat Nevzat Elçi, ölen çocukların ailelerine gönüllü avukat tahsis ettiklerini belirtti. Elçi, avukatların ölen ve yaralanan çocukların ailelerinin verdiği ifadelerde yanlarında bulunduğunu, ancak hiç bir ailenin şikayetçi olmadığını söyledi. Ailelerin baskı altında olduğunu savunan Elçi şöyle konuştu:

Yaralı çocukların ailelerinden bazıları şikayetçi olacak

"Biz olayın ardından Baro yönetimi olarak Aladağ'daydık. Orada olayı kendi gözümüzle gördük. Mağdur ailelerinin çocuklarına ve kendilerine gönüllü olarak ücretsiz avukatlar görevlendirdik. Aladağ'a gidip ifadelere katıldılar. Ancak avukat arkadaşlarımıza, aileler ve oradaki bazı avukatlar 'Ne işiniz var burada. Biz kendimiz gerekirse müdahil oluruz' dediler. Aileler bu şekilde tavır sergiledi. 'Size gerek yok' denildi. Biz oraya insan hakları adına, Adana Barosu adına gittik. Ancak aileler bir şekilde ikna edilerek, baskı ile şikayetçi olmadılar. 'Allahtan gelen bir şey' dediler. Yaralı kurtulan çocuklarımızın ailelerinden bazıları ise şikayetçi olacak."

HABERE YORUM KAT