'AKP emeklilere yurt dışında çalışma hakkını engelliyor'

'AKP emeklilere yurt dışında çalışma hakkını engelliyor'

Almanya'nın Bremen şehrinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, "AKP, yurt dışındaki Türklerin sorunları ile ilgili sunduğumuz çözüm önerilerini reddediyor" dedi.

BREMEN - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Almanya'nın Bremen şehrinde CHP Bremen Birliği ve Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından düzenlenen toplantılarda konuştu.  

Almanya'nın Bremen şehrinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, yurt dışından borçlanarak emekli olan vatandaşlara tam zamanlı çalışma hakkı verilmesi için defalarca girişimde bulunduklarını ancak buna AKP'nin engel olduğunu söyledi. Yarkadaş, AKP'nin sadece 185 gün şartının kaldırılması önerisine destek verdiğini dile getirdi. 

 

ekran-resmi-2016-10-21-11.03.09.png"AKP, CHP'nin sunduğu bütün önerileri reddediyor" 

İktidarın muhalefet neyi önerirse önersin bütün önergeleri reddettiğini belirten Yarkadaş, "Ben kayıp çocukların araştırılması için önerge verdim. 'Türkiye'de 14 bin çocuk kayıp, bunu araştıralım' dedim, onu da reddettiler. Bir partilimiz üniversitelerde PKK'nın öğrencilere yaptığı baskının araşırılmasını istedi, o da reddedildi" dedi.

İktidar muhalefetin getirdiği teklifleri kabul edersem, muhalefetin de bir şeyler yapabildipi ortaya çıkar diye hareket ediyor. Ancak her şeyi halının altına süpürerek uzun süre yola devam edemezsiniz. 

 

"Yurt dışındaki Türklerin sorunlarını biliyoruz"

Almanya başta olmak üzere yurt dışındaki Türklerin sorunlarını yakından takip ettiklerini ifade eden Yarkadaş, bu sorunlara çözüm önerileri sunduklarını ancak, AKP'nin reddettiğini söyledi.

Yarkadaş konuşmasına şöyle devam etti:

"Örneğin yurt dışında ikamet eden vatandaşlarımız borçlanarak emekli olduklarında yurt dışında çalışamıyorlar. Biz bu durumu ortadan kaldırmak için defalarca girişimde bulunduk, ancak yine reddedildi.

185 gün saçmalığını da ilk biz gündeme getirdik. Daha sonra iktidar da aynı teklifi verdi ve bizim desteğimizle bu kaldırıldı. Bu konuyu biz gündeme getirmemize rağmen iktidar gazeteleri bizden hiç bahsetmeden AKP'nin başarısı diye haber yaptılar. 185 gün şartı kalkınca ne oldu? İktidara bir zararı mı oldu? Hayır, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hayatı kolaylaştı.

 

ekran-resmi-2016-10-21-11.05.46.png"Ciddi tazminatlarla karşı karşıya kalacağız"

40 binden fazla kişi Anayasa Mahkemesi'ne haksız yere hapse atıldığını belirterek başvurdu. Kanun Hükmünde Kararname'lerle her şeyi yapıyorlar ama OHAL bittiğinde çok ciddi tazminatlarla karşı karşıya kalacağız. Birçok insan AİHM'ye başvuracak ve tazminat hakkı elde edecek. Bu tazminatları ödeyen de yine devletimiz olacak.

 

"15 Temmuz'da CHP iktidara şans verdi" 

İnsanlar bir cemaate yakın diye liyakat esasına bakmadan bunları devlete yerleştirirseniz sonuç bu olur. 15 Temmuz sonrası yaşanan Yenikapı sürecinde CHP, iktidarın bütün hatalarına rağmen yeni bir şans verdi. Ancak AKP yine kafasına göre davranmaya başladı. Bu şans maalesef değerlendirilmedi.

İktidar 'Ben çoğunluğun oyunu alıyorum' deyip istediğini yapamaz. Kendisine oy vermeyenlerin de hakkını savunması gerekir. CHP'li bir belediye, kendi sınırları içerisinde yaşayan AKP'li bir varandaşa 'Benim istediğim şekilde yaşayacaksın' diyemez.

 

img_9628-002.jpg"İşçilerin hiçbir sosyal hakkı kalmadı"

İktidar son olarak bütün itirazlarımıza rağmen kiralık işçi yasasını çıkardı. Bu yasayla birlikte işçilerin hiçbir sosyal hakkı kalmadı.

Bununla da yetinmeyip memurlara performans kriteri getirmek istiyorlar. 'Yarın işe gelme' dediklerinde hiçbir sosyal hakkı olmadan işçiler ve memurlar kendilerini kapının önünde bulabilirler."

HABERE YORUM KAT