AKP, Avrupa Konseyi'ndeki yolsuzlukların araştırılmasına karşı

AKP, Avrupa Konseyi'ndeki yolsuzlukların araştırılmasına karşı

Avrupa Konseyi PM Başkanı hakkındaki yolsuzluk iddialarının araştırılmasına ilişkin öneriye AKP milletvekilleri Strazburg'da ret oyu verdi. CHP'lilerin ve diğer Avrupa partilerinin oylarıyla yolsuzlukları soruşturma komisyonu oluşturulması kararı alındı.

STRAZBURG - Strazburg'da bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne katılan AKP milletvekileri, AKPM Başkanı Pedro Agramunt ve bazı parlamenterler hakkındaki yolsuzluki iddialarının araştırılmasına ilişkin komisyon kurulmasına ret oyu verdiler. CHP'li milletvekilleri yolsuzlukların araştırılmasını isterken, AKP'liler 47 konsey üyesinden diğer hayır oyu veren 2 ülke olan Rusya ve Azerbaycan ile birlikte hareket ettiler.

AKP'lilerin ret oyu kullanmalarına rağmen, parlamenterlerin ezici çoğunluğu yolsuzlukların araştırılmasını istedi.

Oturum sonrasında Halk Tv'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve AKPM Milletvekili Haluk Koç, "Değişik ülkelerden ve değişik gruplardan çok sayıda milletvekili Türkiye'deki bu demokratik eylemi ciddi bir şekilde önemsiyorlar. Adalet Yürüyüşü'nün yansımaları Türkiye sınırlarını aştı" dedi.

CHP'li milletvekilleri  AKPM Başkanı Pedro Agramunt hakkındaki yolsuzluk iddialarına ilişkin komisyon kurulmasını da
desteklediklerini hatırlatan Koç, AKP milletvekillerinin karşı oy kullanmalarına ilişkin ise "Bilemiyorum, Türkiye'de de belli tavırları sergilediler, alışkanlıkları olsa gerek" şeklinde cevap verdi.

Gülsün Bilgehan'dan gazeteciler raporu

CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Heyeti Üyesi Gülsün Bilgehan ise AKPM Başkanı ve bazı milletvekilleri ile ilgili yolsuzluk iddialarına ilişkin komisyon kurulmasına AKP milletvekillerinin karşı çıkmasının üzücü olduğunu söyledi. Gazetecilerle ve medya özgürlüğü ile ilgili bir rapor hazırlayan Bilgehan, "Burada araştırmacı gazeteciliğin bir kamu görevi olduğu ve bu gazetecilerin mutlaka desteklenmesi gerektiği vurguluyor. Yolsuzlukla ilgili haberleri açığa çıkaran vatandaşların da koruma altına alınması gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT