AfD: Evetçiler Türkiye'ye dönsün

AfD: Evetçiler Türkiye'ye dönsün

Alman ırkçı parti AfD, anayasa değişikliği referandumunda Almanya'dan Evet oyu kullananların Türkiye'ye geri dönmelerini istedi.

BERLİN - Almanya'da aşırı sağçı, ırkçı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi Türkiye'deki referandum sonuçlarına yönelik yaptığı açıklamada, Almanya'da yaşayan ve "Evet" oyu kullanan Türk vatandaşı seçmenlerin Türkiye’ye geri dönmeleri gerektiğini belirtti.

Deutsche Welle'nin haberine göre, AfD merkez yönetim kurulu üyelerinden Alice Weidel, Almanya'daki Türk vatandaşı seçmenlerden çıkan "Evet" oyu oranlarının, Almanya'daki birçok Türkün topluma uyumu konusunda başarısızlık sağlandığının göstergesi olduğunu belirtti.

Mevlüt Çavuşoğlu: AfD'ye miting için Yenikapı'yı vereceğiz

Weidel, "Erdoğan'ın beşinci kolu, belli ki daha fazla hoşlarına giden ve ait de oldukları Türkiye'ye dönsünler" şeklinde konuştu. AfD'li Weidel ayrıca söz konusu kişilerin Alman vatandaşlıklarını geri almanın da mantıklı olacağını sözlerine ekledi.

Weidel, vatandaşlığın ancak topluma yeterli düzeydeki bir uyumla mümkün olabileceğini ifade etti. Ancak bu şartın "Evet" oyu kullanan birinci, ikinci ve üçüncü nesil Türkler arasında söz konusu olmadığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum