'Adrenalin' olsun diye yangın çıkaran itfaiyeci yakalandı

'Adrenalin' olsun diye yangın çıkaran itfaiyeci yakalandı

İtalya'da bir itfaiyeci hakkında, "adrenalin" olsun diye bir dizi yangın çıkarttığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

ROMA - İtalya'da bir itfaiyeci hakkında, "adrenalin" olsun diye bir dizi yangın çıkarttığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

İtalya, bir itfaiyeci skandalıyla daha sarsıldı. Sicilya Adası'na bağlı Ragusa'da görevli 15 gönüllü itfaiyecinin, daha fazla para kazanmak için kentin çeşitli yerlerinde 2 yıldır kundaklama yaptıkları geçen hafta ortaya çıkmıştı.

Şimdi de, ülkenin kuzeybatısındaki Pavia kentinde, saat başı ücret sistemiyle çalıştığı için "gönüllü" olarak anılan bir itfaiyeci, "bir dizi kundaklama" ve böylelikle görev saatlerini artırıp, kazancını katladığı gerekçesiyle "devleti dolandırmakla" suçlanıyor.

Şüpheli, Lomellina bölgesinde üst üste çıkan yangınların şüphe uyandırması üzerine inceleme başlatan jandarmanın, birçok noktaya fazladan kamera yerleştirmesi üzerine yakayı ele verdi.

Özellikle çöp konteynırlarında yangın çıkartan 28 yaşındaki gönüllü itfaiyeci, suçüstü kameralara yakalandı.

Gözaltına alınan itfaiyecinin ifadesinde, görev yaptığı bölgede çok az sayıda yangın çktığı için canının sıkıldığını, "heyecan" arayışı içinde olduğunu ve gönüllü itfaiyecilerin maceralarını anlatan bir Amerikan TV serisindeki kahramanlar gibi yangınlara müdahale etmek istediğini söylediği belirtildi.

2014 yılından beri, onlarca kez kundaklama suçunu işlediği kaydedilen itfaiyecinin, olay yerine ilk ulaşan olmak için evine yakın yerlerde yangın çıkartıp, sonra ihbar hattını aradığı bildirildi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

 

HABERE YORUM KAT