'Adil Öksüz'ü AKP'li vekil kaçırdı' haberine sansür

'Adil Öksüz'ü AKP'li vekil kaçırdı' haberine sansür

Adil Öksüz'ün kaçışında bir AKP'li vekilin rol aldığını ileri süren habere sansür geldi.

İSTANBUL - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Adil Öksüz'le ilgili olarak geçtiğimiz hafta sonu çarpıcı bir iddia ortaya atılmıştı.

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, Adil Öksüz'ün kaçışında AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AKP Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un rol aldığı iddia edildi.

Aydınlık'ın 'kaynaklarına' dayandırdığı habere göre, Adil Öksüz, Samsun'un Yeşilyurt Limanı'ndan yurtdışına kaçtı. Daha ilginç olanı Adil Öksüz'ün Samsun'a nasıl geldiği. Kaynaklar, Öksüz'ün Samsun'a AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ait bir araç ile geldiği yine aynı araçla Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evine gittiğini iddia etti.

Aydınlık'a bilgi veren istihbarat ve emniyet kaynaklar, bu evde belli bir süre kalan FETÖ'cü Öksüz'ün Samsun'daki Yeşilyurt Limanı üzerinden kaçtığını bildirdi. Samsun'dan Batum'a geçen Öksüz, oradan da Kırgızistan'a geçti. Halen Kırgızistan'da saklandığı ifade edilen Öksüz'ün Kanada'ya geçmeye çalıştığı da gelen bilgiler arasında.

Adil Öksüz haberine sansür 

Aydınlık gazetesinin Adil Öksüz haberi, hükümet cephesi sessiz kalırken Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un vekilinin başvurusu üzerine haberi yayınlayan internet sitelerinin haberlerine erişim yasağı getirildi.

Gerçek Gündem  

HABERE YORUM KAT