Adalet Yürüyüşü'ne Münih'te destek

Adalet Yürüyüşü'ne Münih'te destek

CHP Münih Birliği, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü'ne destek mitingi düzenledi.

MÜNİH - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017 tarihinde Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet yürüyüşüne CHP Münih Birliği’nden destek geldi.

Münih’teki Karslplatz Stachus Meydanında düzenlenen mitingte Türkiye’de antidemokratik yöntemlerle, düşünce özgürlüğü hiçe sayılarak yapılan tutuklanmalara değinen CHP Münih Birlik Başkanı Sevgi Fırat; “Türkiye’de hukuk dışı bir yapı artarak; asıl suçlular yakalanmayıp, hukuksuzluklarla mücadele eden masum insanların yargılanıp tutuklandığı bir süreç içerisindeyiz.Bu süreçte adalet arayışımızı sürdüreceğiz ve ele geçirilen yargıyı yeniden bağımsız kılmak için Genel Başkanımızın başlatmış olduğu tarihi Adalet yürüşünün Münih’te sesi olmaya devam edeceğiz“ dedi. Türkçe ve Almanca basın açıklamasını yapan Sevgi Fırat ayrıca Türkiye’de başlayan, dalga dalga tüm yurda ve Avrupa’ya yayılan bu yürüyüşün herkes için adalet isteyenlerin yürüyüşü olduğunu da belirtti.

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve  çok sayıda vatandaşların da destek sunduğu mitingte SPD Ingolstadt İlçe Başkanı Can Devrim Kum da katıldı. Can Devrim Kum konuşmasında; “ Yargının ve adaletin hiçe sayıldığını bu süreçte demokrasi ve adalete destek sunacağız ve düşünce özgürlüğünü savunacağız” dedi.

Mitinge katılan vatandaşlar birlikte İzmir Marşı’nı okuyarak Türkçe ve Almanca adalet sloganları attılar.

fullsizerender-(1)-004.jpg

fullsizerender-003.jpg

img_3814.jpg

HABERE YORUM KAT
1 Yorum