Malta'da uçak düştü: 5 Fransız yetkili öldü

Malta'da uçak düştü: 5 Fransız yetkili öldü

Malta'dan Libya'ya gitmek üzere havalanan uçak düştü. Uçakta hayatını kaybeden 5 kişinin Fransız yetkililer olduğu bildirildi.

ROMA – Malta’da bu sabah kalkışından kısa süre sonra düşen uçakta hayatını kaybeden 5 kişinin Fransız yetkililer olduğu bildirildi.

Malta’daki Uluslararası Luqa Havaalanı’ndan Libya’nın Misrata kentine gitmek üzere sabah yerel saatle 07.20’de (TSİ 08.20) havalanan ve kalkış yaptıktan çok kısa bir süre sonra düşen "N577MX" kuyruk kodlu iki pervaneli uçağa dair resmi açıklama geldi.

Kazaya ilişkin detayları sosyal paylaşım platformu Twitter’daki hesabından açıklayan Malta Başbakanı Joseph Muscat, uçak kazasında ölenlerin Libya’daki insan kaçakçılığını önleme görevi kapsamında bu ülkeye giden Fransız yetkililer olduğunu belirtti. Muscat, ölenlerin Fransız pilot ve gümrük gözetleme görevlileri olduğunu kaydetti.

Muscat, aynı zamanda görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak düşüşünden önce uçakta herhangi bir patlama olmadığını da aktardı.

Malta Today gazetesine kazayla ilgili açıklamada bulunan Malta Dışişleri Bakanı George Vella ise kazaya dair herhangi bir sabotaj izine rastlanmadığını söyledi.

Kazanın ardından ikinci bir emre kadar uçuşlara kapatılan Luqa Uluslararası Havaalanı, yerel saatle 11.30'dan itibaren yeniden seferlere açıldı. Bu hava meydanına olan seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşandığı ifade edildi.

Kaza sonrası uçağın içindekilerinin Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX) ya da AB yetkilisi olduğuna dair çıkan haberler ise ilgili kaynaklar tarafından yalanlandı. FRONTEX uçağın kendilerine ait olmadığını açıklarken, AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de uçağın ve uçak içindekilerin herhangi bir AB misyonuyla ilgisi olmadığını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT