5 yaşındaki Cuma Ali yaşama tutunamadı

5 yaşındaki Cuma Ali yaşama tutunamadı

Lösemi hastası küçük Cuma Ali, Artı49 okuyucularının da desteği ile ilik nakli için gerekli para toplanmasına rağmen yaşam savaşını kaybetti.

İZMİR - İzmir'in Kiraz İlçesi'nde, çiftçi 41 yaşındaki Mehmet Ali Kolay ile 38 yaşındaki Hatice Kolay çiftinin 5 yaşındaki çocukları Cuma Ali Kolay, lösemi teşhisi konduktan 8 ay sonra, sorunu Artı49'un gündeme getirmesi ardından ilik nakli için gerekli para toplanmasına rağmen yaşam savaşını kaybetti.

Acılı baba Mehmet Ali Kolay, minik Cuma Ali'nin ilik nakli için toplanan parayla kaybettiği tek evladının mezarını yaptıracağını söyledi. Ayrıca baba Kolay, talihsiz çocuğunun ölümüyle ilgili ihmal olup olmadığının araştırılması için suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kiraz İlçesi'nde Mehmet Ali-Hatice Kolay çiftinin çocukları Cuma Ali Kolay'a 8 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Gaziantep'te akraba ziyaretindeyken çocukları aniden rahatsızlanan ve gittikleri hastanede, lösemi hastası olduğunu öğrenen çift, tek evlatlarını İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Burada tedaviye alınan minik Cuma Ali'nin bir an önce ilik nakli olması gerektiğine karar verildi. Hemen uygun donör arayışına girildi. Kolay ailesini sevindiren haber Almanya'dan geldi. Ancak, yokluk içindeki ailenin sevinci nakil işlemlerin başlatılması için ilik bankasına 980 avro yatırılması gerektiğinin bildirilmesi ile yarım kaldı.

Yardım toplandı 

Ailenin ihtiyacı olan para, DHA'nın haberi gündeme getirmesiyle kısa sürede toplandı. Yeterli paranın bulunmasının ardından baba Mehmet Ali Kolay, yardım tekliflerini geri çevirdi. Oğlunun bir an önce sağlığına kavuşmasını isteyen baba Kolay, gereken parayı vakit kaybetmeden ilik bankasına yatırdı. Bir kez daha sevinç gözyaşları döken Kolay Ailesi, ilik naklinin gerçekleşmesi için gün sayarken, bu kez de talihsiz çocuğun burnunda mantar oluştu. Minik Cuma Ali'nin rahat nefes alabilmesi için ameliyat edilmesine karar verildi. Diğer taraftan da ilik nakliyle ilgili de girişimler hızlandırıldı. Almanya'daki donöre detaylı testler yapılmaya başlandı. 

Kemoterapi sonrası durumu kötüleşti

Henüz 5 yaşında olmasına rağmen yaşam mücadelesi veren Cuma Ali'nin vücudu, ailesinin iddiasına göre son kemoterapi ilacının verilmesine dayanamadı. Bir kez daha fenalaşan talihsiz çocuk yoğun bakım ünitesinde 11 gün verdiği yaşam savaşını yitirdi. Geçen pazartesi günü saat 04.00 sıralarında, Cuma'nın minik kalbi daha fazla dayanamadı ve durdu. Doktorların çabasına rağmen saat 04.45 sıralarında ise Cuma Ali hayata gözlerini yumdu.

Köyünde toprağa verildi

Büyük umutlarla aylarca hastane bahçesinde yatıp kalkan Kolay ailesi, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Kolay çifti, tek çocuklarını aynı gün Kiraz İlçesi Solaklar Köyü'nde yapılan cenaze töreni ardından toprağa verdi. Baba Mehmet Ali Kolay, şöyle dedi:

"Oğlumuzun hayata tutunabilmesi için büyük mücadele verdik. Küçük yaşına rağmen o da savaştı. Ancak olmadı. Bir kemoterapi ilacı verildi, o ilaçtan sonra bünyesi iflas etti. Normalde diğer hastalara da o ilaçtan veriliyor ancak oğlumun bünyesi kaldırmadı. Farklı bir tedavi yöntemi uygulanabilir miydi bilmiyorum. Ancak oğlum, o ilacının verilmesinden 11 gün sonra yoğum bakımda hayatını kaybetti. Doktorların ihmalinin olup olmadığının araştırılmasını istiyorum. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda da bulunacağım. Ayrıca, yardım için toplanan parayla oğlumun mezarını yaptıracağım. Keşke sağlığı yerinde olsaydı, ilik nakli gerçekleşip köyümüze dönebilseydik de istediği oyuncakları alabilseydim, yapamadık acılıyız." 

Tufan Hamarat

HABERE YORUM KAT