3 ilden kahreden haber: 3 şehit

3 ilden kahreden haber: 3 şehit

Bingöl, Hakkari ve Siirt'te 3 asker şehit oldu.

HAKKARİ - Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Güven Dağı bölgesinde bu sabah PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında 1 asker şehit oldu.

Çukurca İlçesi'nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKK'lı teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu. 

Aynı bölgede sürdürülen operasyon sırasında teröristlerin yerleştirdiği mayın patlaması sonucu da 1 asker ağır yaralandı.

Bölgede operasyonlür sürüyor.

Bingöl'de 1 uzman çavuş şehit

Bingöl'ün Kiğı ilçesi Kızılmescit mevkiinde PKK'lılar tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 1 asker şehit oldu.

Güvenlik güçlerinin Kiğı ilçesi kızılmescit mevkiinde arazi arama ve taraması yaptığı sırada PKK'lılar tarafından daha önce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, 1 asker şehit oldu. Şehit asker için Bingöl Havalimanı'nda uğurlama töreni yapılacak.

Şetih ateşi Yozgat'a düştü 

Bingöl’ün Kiğı İlçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Diyarbakır'ın Silvan nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Lokman Dargın’ın acı haberi, Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesindeki ailesine ulaştı. Şehidin babası Selim Dargın, 2-3 gün önce görüştüğü oğlunun hal hatır sorduğunu belirtirken; ağabeyi Recep Dargın ise Diyarbakırlı ve Kürt olduklarını belirterek, "Biz bu bayrağı, vatanımızı seviyoruz. Vatan sağ olsun" dedi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden 21 yıl önce tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat’a gelen Dargın ailesi, Boğazlıyan İlçesine yerleşti. Ailenin Yozgat’a göç ettiğinde 4 yaşında olan ve 10 kardeşin 6’ncısı ve bekar olan Şehit Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın 8 ay önce uzman çavuş olduğu ve 4 aydır Bingöl’de görev yaptığı öğrenildi. Şehadet haberi, Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım tarafından, Mevlana Mahallesi'nde oturan baba Selim ve anne Seva Dargın çiftine bildirildi.

"Diyarbakır Silvanlıyız, vatanımızı seviyoruz"

Şehit ailesinin oturduğu mahalleye ve evine Türk Bayrağı asıldı. Acılı baba Selim Dargın, 2-3 gün önce telefonda görüştüğünü belirttiği oğlunun hal hatır sorduğunu söyledi. Şehidin ağabeyi Recep Dargın ise kendilerinin Diyarbakırlı ve Kürt olduklarını belirterek, “Diyarbakır Silvanlıyız ama biz bu bayrağı seviyoruz. Vatanımızı seviyoruz. Kardeşim vatan için gitti. Vatan sağolsun” dedi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın cenazesi bu gün akşam saatlerinde Boğazlıyan ilçesine getirilecek. Şehit Dargın, yarın Cuma namazından sonra Boğazlıyan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Kurtalan’da nöbet kulübesine yıldırım düştü: 1 şehit, 1 yaralı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde, askerlerin nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım düştü. Olayda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Kurtalan ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, nöbet tutan iki askerin bulunduğu kulübeye yıldırım düştü. Yaralanan iki asker, Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerlerden Jandarma Er Fuat Kınay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Mardin Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Kınay’ın Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde oturduğu ve burada toprağa verileceği öğrenilirken, diğer askerin tedavisi ise sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT