185 gün şartına ek süre geldi

185 gün şartına ek süre geldi

CHP'nin ısrarla üzerinde durduğu 185 gün mağduriyeti kısmen giderildi. Artık yurt dışında yaşayan vatandaşlar, 185 gün şartını yerine getirmeseler bile bir seferlik bir aylık süre için Türkiye'ye araçla giriş yapabilecekler.

FRANKFURT - Avrupalı Türklerin en önemli sorunlarının başında, Türkiye'ye arabayla giriş çıkış sorunu bulunuyordu. Seçim öncesi AK Parti tarafından da dile getirilen bu sorunun çözüleceği ve vatandaşların 2 seneliğine araçlarıyla Türkiye'ye girebilecekleri açıklanmıştı.

Ancak daha sonra hükümet tarafından Türkiye'ye araçla girmek isteyen vatandaşların son 1 yılda en az 185 günü yurt dışında geçirmiş olmaları şartı getirildi. Bu şarttan haberi olmayan çok sayıda vatandaşın gümrük kapılarından geri dönmesi üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş konuyu gündeme getirmiş ve bir yasa değişikliği önermişti.

CHP'nin önerisi üzerine hükümet 1 aylık ek süre getirerek, mağduriyeti kısmen giderdi.

Mevcut durumda Avrupalı Türkler araçlarıyla Türkiye'ye girmek istedikleri takdirde, 185 gün şartına takılsalar bile 1 kereye mahsus olmak üzere Türkiye'ye giriş yapabilecekler. Ancak araçlarını yine Türkiye'de bırakmak isterlerse, 185 günü daha yurt dışında geçirmeleri gerekecek.

 

HABERE YORUM KAT