'15 Temmuz'da torunlarımı özlediğim için geldim'

'15 Temmuz'da torunlarımı özlediğim için geldim'

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden eski YAŞ Üyesi Orgeneral Akın Öztürk, 15 Temmuz'da Ankara'ya torunlarını özlediği için geldiğini ileri sürdü.

ANKARA - 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden eski YAŞ Üyesi Orgeneral Akın Öztürk  ilk kez hâkim karşısına çıktı. Öztürk savunmasında "46 yıl boyunca bayrak, vatan, cuhuriyet için hizmet ettim. Vatanıma, milletime kurşun sıkacak değilim. Hain suçlamasıyla yargılanmak en büyük cezadır. Hiçbir bilgim, haberim yoktur. Çok kez şehit olma riskiyle karşı karşıya kaldım. Keşke şehit olsaydım da bu suçlamaya muhatap olmasaydım" dedi. Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın isteği üzerine Akıncı Üssü’ne gittiğini ifade ederken sivil kıyafetli olduğu için emir astsubayından üniformasını getirmesini istediğini; ancak yolların kapalı olması nedeniyle üstte kendisi için üniforma ayarlandığını söyledi ve "Üniforma kısaydı. Gülünç bir durumdaydım. Bir konsey başkanının böyle bir durumda olması siz değerlendirin. Darbe girişiminin başında olsam bu duruma düşer miydim" diye konuştu.

15 Temmuz'da torunlarını özlediği için Ankara'ya geldiğini ileri süren Öztürk "Darbe toplantılarına katılmadım. 15 Temmuz'da torunlarımı özlediğim için Ankara'ya geldim. Korumalarımla makam şoförümü şehre yolladım. İçinde olsaydım korumalarımı yollar mıydım? Kızımı, torunumu bu işin içine sokar mıydım?" şeklinde konuştu.T24

HABERE YORUM KAT